THE RECEPTION OF EXODUS MOTIFS IN RABBINIC AND PATRISTIC WRITINGS

Tagungsflyer Reception of Exodus motifs © Beate Kowalski

Internationale Tagung am 12. und 13. Mai 2022

The Exodus of the Israelite slaves from Egypt under Moses is one of the foundational narratives of the Hebrew Bible, and its retelling has shaped Jewish and Christian identity and theology across the centuries. Many forms have been employed to reflect on the significance of these events, including hymns, wisdom writings,
apocalyptic visions, and creeds. Asignificant factor in their enduring powerful appeal is the fundamental human concern for liberation
from oppression. The reception of central Exodus motifs in Rabbinic and Patristic Writings is the topic of this conference.

Hier finden Sie das Programm als PDF.

Die Anmeldung erfolgt via Mail an Prof. Dr. Beate Kowalski.

Anmeldeschluss ist der 10. Mai 2022.